Web Sitesi Nasıl Yapılır 1

Web Sitesi Nasıl Yapılır Hosting Mosting

Üniversite yıllarımda bir dosttan amatör olarak web sitesi kurmayı öğrenmiştim, üç yıldır da amatör olarak web siteleriyle uğraşıyorum, oradan buradan öğrenip, deneye yanıla kendimi geliştiriyorum. Ek bir pasif gelir istiyorsanız internet sitesi kurmak çok iyi bir yöntem, ilk yıl pek bir şey kazanamazsınız ama vakit geçtikçe ve tecrübeniz arttıkça işi rayına koyabilirsiniz. Kitlenize, konunuza, ziyaretçi sayınıza ve kazanç modelinize göre değişiklik gösterir geliriniz, milyarlardan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın (zor o işler), bir kaç yüz lira kazanmak bile yılların emeğini ve çalışmasını gerektiriyor. Bu üç yıl içinde edindiğim tecrübeler çerçevesinde yardımcı olmaya çalışacağım size, sıfırdan anlatarak adım adım ilerleyerek.

Bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok, kod yazmanıza gerek yok, bunların elbette yararı olur fakat hiç bir eğitim almanıza gerek yok. Kendinizi pişirip bir yerlere gelebilirsiniz paralar dökmeden kurslara, tek ihtiyacınız olan biraz yönlendirme ve bolca vakit.

Web sitesi kurmak için iki şeye ihtiyacınız var birincisi alan adı ikincisi hosting. Alan adı dediğim şey www ile başlayan sitenizin isim hakkıdır, hosting ise bir şirket tarafından sitenizin yayınlanmasıdır internette. (Şimdi Reklamlar) Natro kullanıyorum uzun süredir her ikisi için de, müthiş olmasalar da müşteri hizmeti çok sağlam, probleminiz olursa hemen dönüş yapıyorlar. Hosting ve alan adı taş çatlasa 150 lira tutuyor yıllık, başka bir ek gider de çıkmıyor merak etmeyin.

İkisini aldıktan sonra natro panelden wordpress kuruyorsunuz, wordpress dediğim şey kuracağınız siteyi düzenlemek,resim-yazı eklemek, dizayn etmek gibi şeyleri yapacağınız bir platform. Tabi bunları yapmadan önce alan adını alırken düşünmek gerekiyor biraz, sitenin konusunun ve içeriğinin ne olacağını. Teknoloji ile ilgili bir alan adı alıp gidip kedi resimleri koymayın mesela. Ya da koyabilirsiniz, kediler her türlü gider internette. Bu adımları izledikten sonra siteniz yayınlanmaya başlar, fakat içeriği yoktur boş bir sayfadır kendisi. Natro’nun sitesinde bu adımların anlatımları mevcut o yüzden çok derine inmiyorum. Bir saat içinde yayına hazır oluyor siteniz adımları tamamlayınca.

Siteyi kurduktan sonra kolayca dizayn edebilir, yazı ekleyebilirsiniz wordpress sayesinde. Seo, google analytics tarzı ağır konulara bir sonraki yazılarımda gireceğim. Zaten siteyi kurup wordpress’e girdiğiniz gibi ufkunuz açılacak kafanız sorularla dolacak.

İçeriği Paylaşmaya Ne Dersin?

Burag Hançer

Usanmadan yapılan hatalar, çıkarılan onlarca ders ve bu süreçte gelişen bakış açılarım. İşte size Yirmilerim... Beni 3 dakikada tanımak için linke tıkla! Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan da maceralarımı takip edebilirsin :)

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments